ik koop geen crypto

Waarom ik geen Bitcoin of Crypto Currency koop

Natuurlijk zijn er tal van redenen te bedenken waarom je wel of niet Crypto currency zou moeten kopen. Zelf koop ik sowieso geen crypto omdat ik geen trader ben, maar een investeerder. Je kunt simpelweg niet investeren in een currency. De currency verdient namelijk geen geld, maar kan alleen door vraag en aanbod in waarde stijgen of dalen. Wanneer je een goede trader bent, kan je hierop in spelen.

Onthoud echter het volgende. De enige reden dat crypto munten meer waard worden is omdat andere mensen hier hun geld in stoppen. Wanneer jij dit ook doet en op het voor jou juiste moment je geld er weer uithaalt, heb je dus een deel van het geld dat anderen hierin hebben gestopt, nu op jouw bankrekening staan. Gefeliciteerd! Je hebt kundig gebruik gemaakt van de onkunde van een ander. Maar let wederom op! De meeste mensen zijn helemaal geen kundige traders. De kans dat jij op de langere termijn aan het verkeerde eind van dit spel staat is groter dan andersom.

Wel Blockchain ,geen ongereguleerde Crypto Currency

Ik zeg zeker niet dat de blockchain technologie niet van waarde kan zijn. Ik denk ook zeker niet dat deze nooit een rol zal spelen in de manier waarop we transacties doen. Het enige dat ik wel denk is dat crypto currency onterecht currency worden genoemd. Een currency heeft namelijk als functie om als transactiemiddel te dienen. Een belangrijke eigenschap van een currency is dat deze inflatief is. Dit betekent dat de koopkracht van de currency ieder jaar minder waard wordt. Dit stimuleert jou en mij namelijk om deze currencies uit te geven en te laten rouleren in de economie en niet om deze te laten staan op je spaarrekening.

Stel je eens voor dat dezelfde 100 euro volgend jaar 20% meer waard zou zijn. Zou je het dan nog zo makkelijk uitgeven of zou je deze dan toch liever nog even op je spaarrekening laten staan. Met Crypto currency en dus ook Bitcoin is precies dit het geval. Wie koopt er, behalve criminelen, nou echt Crypto currency om deze als betaalmiddel te gebruiken? Slimme mensen in ieder geval niet.

network, blockchain, technology-3418742.jpg

Bedenk je ook eens wat de hoge fluctuatie van de waarde van bijvoorbeeld Bitcoin doet voor een ondernemer. De ene dag kan de coin zomaar 10 procent meer of minder waard zijn dan de volgende. Voor een ondernemer met een online winkel is dat niet zo’n probleem. De prijzen op de website stijgen of dalen automatisch mee met de prijs van de crypot currency. Maar hoe zit dat in de supermarkt of bij de groenteman? Moeten die ieder dag al hun prijzen gaan aanpassen?

En dan te bedenken hoe mensen op social media, zoals bijvoorbeeld Elon Musk, de koersen manipuleren. Zou dit nou echt niet voor eigen gewin zijn? Is dit wel moreel verantwoord? Op de aandelen markt is soortgelijke manipulatie verboden. Dit is ook waarom de manipulatoren van het Gamestop aandeel eerder dit jaar naar alle waarschijnlijk rechtelijk vervolgd zullen worden.

Om deze redenen blijf ik ver weg van de crypto en laat ik me niet verleiden door succesverhalen van enorme rijkdom.

Wat doe ik dan wel?

Investeren voor de lange termijn in plaats van handelen. Gedeeltelijk eigenaar worden van bedrijven waar ik vertrouwen in heb. Bedrijven die winst maken. Bedrijven die mijn inziens nog verder gaan groeien de komende jaren. Nee deze stijgen en dalen niet 10 procent op een dag. Ik ben tevreden wanneer deze aandelen 10 procent stijgen in een jaar. Wil je weten hoe ik streef naar een financieel onhankelijk leven, bekijk dan de 3 stappen die ik neem.