Over Yaatree


Yaatree staat voor onze zoektocht naar geluk en reis naar financiële onafhankelijkheid en een eenvoudiger leven

men, thinking, man

“Yaatree” betekent reiziger in het Hindi. Voor ons heeft dit woord een dubbele betekenis. Het staat onder andere voor een van onze (mijn vrouw en ik) grootste passies; reizen. Daarnaast staat het voor de reis die wij hebben doorgemaakt en nog steeds doormaken om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

Om ons doel van financiële onafhankelijkheid te behalen, volgen we het FIRE principe. Dit staat voor ” Financially Independent Retire Early” ofwel Financieel onafhankelijk Pensioneer Vroeg.

Financiële onafhankelijkheid staat voor ons voor het hebben van een inkomen zonder afhankelijk te zijn van een werkgever, een geografische locatie en het leveren van arbeid.

Vervroegd met pensioen beteken niet dat we de hele dag op de bank willen zitten om Netflix te kijken. Het betekent dat we tijd hebben om bezig te zijn met onze passies en dat we kunnen wonen waar we maar willen.

Onze Passies

Het ontdekken van nieuwe culturen, landschappen en gerechten

Onze grote passie is reizen. Tijdens onze reizen ontmoeten we nieuwe mensen en leren we nieuwe culturen kennen. We dompelen ons onder in de lokale gebruiken en genieten van de lokale cuisine. Wanneer we reizen hebben we het idee dat we onze wereld letterlijk en figuurlijk verbreden.

Tijdens onze reizen komen we ook regelmatig in aanraking met mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Soms raken deze mensen onze harten zo dat we ze proberen te helpen. Momenteel doen we dit vooral door middel van financiele steun. In de toekomst zouden we dit willen doen door het delen van onze kennis en tijd.

Wanneer we volledig financieel onafhankelijk zijn, hebben we natuulijk ook nog steeds binding met Nederland. Ook in Nederland willen we proberen om ons steentje bij te dragen.

Het Doel van Yaatree

Inspireren

Door onze reis naar een eenvoudiger leven en financiële onafhankelijkheid met een groot publiek te delen, hopen we anderen te inspireren. Wellicht ben jij ook op zoek naar een andere invulling van je leven en kan je via dit blog inspiratie opdoen.

Het is absoluut niet ons doel om financieel advies te geven. We benadrukken graag dat we geen financiële instelling zijn die van financieel advies kunnen voorzien. Bekijk voor meer informatie hierover ons privacy beleid en algemene voorwaarden.

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Maak je geen zorgen, wij hebben net zo’n hekel aan spam als jij.