silhoettes twee vrouwen springend

Investeren in Geluk, Gelukkig worden en Blijven

Onlangs heb ik geïnvesteerd in een robotstofzuiger. “Geïnvesteerd” hoor ik jullie denken. “Heb je aandelen gekocht van Irobot?” Nee, ik heb een robotstofzuiger gekocht. Wanneer we spreken over investeringen, denken de meeste van ons direct aan het investeren van geld. Je hebt in dat geval dus geld nodig om te kunnen investeren. Ik denk dat het belangrijk is dat we investeringen breder trekken dan alleen geld. Uiteindelijk investeer ik in mijn geluk. Gelukkig worden en blijven, daar doe ik het uiteindelijk voor.

Je kunt bij andere investeringen dan geld bijvoorbeeld denken aan investeringen in jezelf. Dit kan door bijvoorbeeld nieuwe kennis op te doen of nieuwe skills te vergaren. Je kan ook denken aan investeringen die je tijd besparen. Voor deze investeringen heb je vaak ook wat geld nodig. Hetgeen wat je terugkrijgt is dan niet direct meer geld, maar wel meer tijd om mee te doen wat je wilt. Deze investeringen kunnen je helpen om iedere dag weer opnieuw gelukkig te worden. Want geluk is nou eenmaal niet iets dat je als een diploma eenmaal behaalt en dan kan afstrepen van je lijstje

Zakhorloge representeert de tijd die niet te stoppen valt

Investeren in Geluk, gelukkig worden en blijven

De motivatie om een robotstofzuiger te kopen kwam met name voort uit een gevoel van tijd willen besparen. Voor mij is tijd een van het grootste goed dat we hebben. We kunnen ook maar weinig doen om er meer van te krijgen. Gezond leven is misschien een van de weinige opties om zoveel mogelijk tijd te hebben.

Ik ben me er van bewust dat de tijd die ik en alle anderen hebben beperkt is. Om deze reden is het voor mij extra belangrijk om mijn tijd zoveel mogelijk op een manier te besteden die mij gelukkig maakt.

warme chocolademelk brengt meer geluk op een koude dag

Meer genieten na discomfort

Nu wordt het iets complexer want ik denk namelijk ook dat wij als mensen gedeeltelijk gebonden zijn aan een zekere dualiteit van tegenstellingen. Er is geen warm zonder koud en geen blijdschap zonder verdriet. Dit betekent volgens mij dat we koud nodig te hebben om te genieten van warm.

Is het niet zo dat je veel meer geniet van je warme kopje chocolademelk nadat je in de koude en de regen hebt gefietst dan wanneer je net in de zon in de tuin hebt gelegen. Er is dus wat discomfort nodig om optimaal van het comfort te kunnen genieten.

Meer genieten na langere tijd onthouding

Ook frequentie speelt vaak een rol in de mate van geluk of blijdschap die ik ervaar. Wanneer je 4 keer per dag een kopje warme chocolademelk drinkt, geniet je van een gemiddeld kopje een stuk minder dan wanneer je er slechts twee per jaar drinkt.

Kortom soms moet je een beetje afzien om echte blijdschap te ervaren. Wanneer je enige vorm van discomfort altijd ontloopt, mis je mijn inziens dus ook momenten van ultieme blijdschap of tevredenheid.

Ik besef me dat dit wel een erg lang verhaal aan het worden is om te vertellen dat ik een robotstofzuiger heb aangeschaft, maar ik hoop dat het delen van mijn gedachtegang ook voor sommige van jullie behulpzaam is.

Philips Stofzuiger, traditioneel voor 99,- bij Bol.com

Het gewenste Resultaat van Stofzuigen en Gelukkig worden

Het beoogde resultaat van stofzuigen is natuurlijk een schoon huis. Plezier na het stofzuigen kwam voor mij echter pas nadat ik daadwerkelijk ernstig verschil kon ontdekken in de situatie voor het stofzuigen versus de situatie na het stofzuigen. Hiervoor moest ik geruime tijd niet stofzuigen. En uiteindelijk gelukkig van te worden doordat ik meer tijd over houdt voor dingen die ik echt leuk vind.

Dit leek me dan weer niet heel gezond en ook kreeg ik te maken met kleine momenten van discomfort wanneer ik weer eens een plukje haar vol stof voorbij zag rollen. Ik weet nou niet of ik hier gelukkig van ga worden.

Kortom ik kwam tot de conclusie dat stofzuigen nooit gaat bijdragen aan mijn geluk maar het constant hebben van een schoon huis wel. Ik bedacht me: “ ik moet het stofzuigen uitbesteden” . Dit kan ik doen door een huishoudster in dienst te nemen of door een robotstofzuiger aan te passen.

Geluk creëren door minder vaak te stofzuigen was geen optie. Het resultaat van een schoon huis woog niet op tegen het afzien van het regelmatig stofzuigen. Het was niet hetzelfde als het warme chocolade moment na fietsen door de regen.

Gelukkiger worden door de aanschaf van een robostofzuiger?
Irobot Roomba Stofzuigers zijn een van de meest populaire

Onverwachte Gevolgen van mijn Keuze voor een Robotstofzuiger

De belangrijkste motivatie voor het kopen van een robotstofzuiger was dus om mij werk uit handen te nemen. De Robotstofzuiger komt niet altijd goed in alle hoekjes dus af en toe moet ik zelf nog steeds met de tevens nieuwe draadloze handstofzuiger zuigen. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld het zuigen van stoelen, bank en de trap.

Toch neemt de robotstofzuiger mij het grootste gedeelte van het werk uit handen. Ik ben hier zeer tevreden mee en wordt er ook erg blij van.

Wat ik van tevoren niet had bedacht is dat ik door het gemak van de robotstofzuiger nu ook veel vaker stofzuig. Althans, ik niet, de robotstofzuiger. Dit zorgt ervoor dat mijn huis altijd in tip top conditie is en ook dit geeft me een fijn gevoel. Mijn huis is nu veel vaker in een opgeruimde toestand.

Ook wanneer je normaal net gestofzuigd heb en je staat een paar uur later in de keuken en de vloer ligt weer vol met kruimels, zou ik normaal niet zo snel nog een keer de stofzuiger uit de kast halen. Jammer dan. Nu is het een kwestie van een druk op de knop of in mijn geval de app en de robot maakt de keuken weer even schoon.

Doordat ik gekozen heb voor een robotstofzuiger met HEPA filter en doordat ik de stofzuiger vaker rond laat gaan, zou de luchtkwaliteit een stuk beter en gezonder moeten zijn in mijn huis dan voorheen.

Misschien dat dit niet direct bijdraagt aan kwaliteit van de tijd die ik heb (gelukkig worden), maar wellicht verlengt het de tijd wel (langer en gezond leven). Stiekem wordt ik toch ook iedere keer weer een beetje blij als ik het stofbakje leeg en ie hoeveel stof de robot heeft opgezogen. Zelfs nadat hij eergisteren nog is rondgegaan.

Wel al een klein beetje van tevoren bedacht, maar toch ook zeker de moeite waard om nog even te vermelden, is het gemak waarmee de robotstofzuiger onder de bank en onder het bed komt. Heerlijk.

Mijn Uiteindelijke Robostofzuiger om Gelukkig van te Worden

Zoals je misschien al had gedacht, doe ik vaak zo goed mogelijk onderzoek voor ik een investering doe. Dit geldt niet alleen voor de aandelen in bedrijven die ik koop, maar ook voor de robotstofzuiger. Wil je weten welke Robotstofzuigers ik in overweging genomen heb en waarom ik uiteindelijk voor mijn robot gekozen heb? Lees dan mijn artikel over de aanschaf van mijn robotstofzuiger. Mijn vrouw en ik worden iedere dag weer een beetje gelukkig door onze robot. Misschien is het ook voor jou tijd voor een nieuwe huisgenoot.